Pressemeddelelser
Hizb ut Tahrir
Skandinavien
Pressemeddelelse
d. 26. Rabi al-Awwal 1436 e.H. / 15. februar 2015 e.Kr.

I Allahs navn, Den NÃ¥dige, Den Barmhjertige

Tid til at stå fast

Inden for det sidste døgn er Danmark blevet ramt af en række opsigtsvækkende begivenheder. Det meldes, at den formodede gerningsmand er blevet dræbt, så omstændighederne omkring aktionen forbliver formentlig slørede. Alligevel har der været et overvældede antal udmeldinger om, at dette er et angreb på de danske værdier – demokratiet, frihederne og sammenhængskraften i samfundet.

Denne sag kommer uden tvivl til at fylde i medierne og den politiske debat i det næste stykke tid, hvor politikere vil overbyde hinanden med lovforslag og retorik. Nogle vil kræve, at muslimer skal tage afstand. Andre vil mere snedigt advokere for, at ikke alle muslimer er ekstreme, men derimod er de en del af det danske fællesskab, så længe de går ind for sekularismen og ytringsfriheden. Begge reaktioner har i bund og grund samme formål. Muslimerne skal tvangssekulariseres, og enhver muslim, der nægter, og i stedet insisterer på de islamiske værdier og love, vil blive betragtet som en potentiel sikkerhedstrussel.

Folketinget har for nylig valgt at afsætte 60,9 mio. kr. til en såkaldt antiradikaliseringsplan, hvor man udstiller islamiske værdier og muslimer som en voldelig trussel, og derfor vil tvangsfodre muslimer med sine vestlige værdier. Det er dog direkte løgn og manipulation at fremstille demokratiet og frihederne som absolutte modsætninger til vold og ufred, når man i nyere tid ikke har set mere død og ødelæggelse end den, der er forårsaget af vestlige tropper i demokratiets og liberalismens navn.

Danske politikere og meningsdannere har i øvrigt ingen moralsk autoritet til at udpege hverken muslimer eller islam som voldelig, når man tænker på, hvor meget blod de har på hænderne. Når nogle politikere udtaler, at det er irrelevant at diskutere årsagerne til denne type hændelser, så er det højst sandsynligt, fordi netop den diskussion vil afsløre, at de selv bærer en stor del af ansvaret.

Igennem de sidste 15 år, har man på alle mulige måder forsøgt at kvæle muslimerne både gennem en blodig udenrigspolitik, hvor tusinder og atter tusinder af muslimer er blevet slået ihjel i forsøget på at eksportere demokratiet til den islamiske verden, men også gennem en hård kurs mod muslimerne internt i Danmark og Europa, med lovstramninger, stigmatisering og mistænkeliggørelse, suppleret med en hadefuld retorik, der har ført til større samfundssplittelse og flere verbale og fysiske overfald på muslimer. Det lykkedes dem at tage alt fra muslimerne, undtagen deres islam. Derfor insisterede man, under påskud af værdikamp, på at krænke det allerhelligste i Islam for at tvangssekularisere muslimerne. Man gentager så disse krænkelser gang på gang for at dræbe muslimernes stærke følelser for islam.

Set i lyset af alt dette, er det vitalt, at vi som muslimer ikke tager afstand, men tværtimod sætter tingene i den rette kontekst. Det er de danske politikere og medier, der burde tage afstand fra den politik, som har skabt omstændigheder, der fører til had, trusler, voldelige overfald og i yderste konsekvens drab, uanset hvem ofrene måtte være. Vi, som muslimsk fællesskab, må under ingen omstændigheder bukke under for presset og acceptere præmissen om, at Islam er på anklagebænken.

De vestlige værdier er blandt årsagerne til problemet, og politikerne er udmærket klar over, at deres værdier er under pres. Ikke grundet en voldelig aktion i Indre By, da kugler ikke kan rokke det mindste ved værdier og overbevisninger. Nej, de vestlige værdiers selvmodsigelser og manglende evne til at skabe harmoniske samfund er efterhånden blevet tydelig for mange mennesker, ligesom det er blevet tydeligt, at de vestlige værdier og systemer har forårsaget menneskeheden enorme lidelser og katastrofer – heri ligger deres største krise. Tanker udfordres med tanker, så vi muslimer skal fortsætte med at bære de islamiske tanker og udfordre Vestens falske værdier og umenneskelige politik.

Junes Kock
Medierepræsentant for Hizb ut Tahrir Skandinavien
mail: jk@hizb.dk
Hizb ut Tahrir - Skandinavien
info@hizb-ut-tahrir.dk