Pressemeddelelser
Hizb ut Tahrir
Skandinavien
Pressemeddelelse
d. 5. Rabi al-Awwal 1436 e.H. / 25. januar 2015 e.Kr.

I Allahs navn, Den NÃ¥dige, Den Barmhjertige

Københavns Kommune opruster i kampen imod islam

I flere danske aviser kunne man i dag læse, hvordan Københavns Kommune nu går ”til modangreb på radikalisering af unge drenge og piger i hovedstaden”. Københavns Kommune arbejder stadig på detaljerne i deres nye fireårige integrationsplan, hvormed de tidligere erklærede krig imod muslimernes sharia. Den nyeste eskalering i deres kamp imod islam og muslimer er nedsættelsen af et udvalg af såkaldte ”eksterne eksperter”, under ledelse af den svenske ”terrorekspert” Magnus Rantorp.

Den ansvarlige borgmester, Anna Mee Allerslev, udtaler: ”Det er helt afgørende, at vi har et stærkt samarbejde med venner, forældre; alle dem, der er tæt på de drenge og piger, der er ved at blive radikaliserede. Vi skal også have et endnu tættere samarbejde med de muslimske miljøer, end vi allerede har. De skal hjælpe os med at hjælpe de unge”.

Der er mange punkter i dette, der skriger på en kommentar, men vi vil nævne de mest tydelige.

Det er tydeligt, at man vil forsøge at splitte det muslimske fællesskab i to fløje; de ”moderate” og de ”ekstreme”. Formålet er, at få naive muslimer til samarbejde med myndighederne under påskud af, at det er for fællesskabets bedste. Denne opdeling er kunstig, og manipulationen er tydelig, når man stadig vedholder, at nogle af tegnene på radikalisering - og dermed potentiel sikkerhedsmæssig trussel - er ting som skæg, bøn, tørklæde og generel overholdelse af islamisk adfærd. Dette er en tydelig stigmatisering og en direkte mistænkeliggørelse af alle muslimer, der holder fast i Islams grundlæggende elementer.

Man vil nu infiltrere de muslimske miljøer i endnu højere grad, end man har gjort tidligere, og man forventer, at de såkaldt ”moderate” imamer og foreninger skal spille en større rolle end hidtil. Selv muslimske grupperinger, man normalt ikke ønsker samarbejde med, kan komme på tale. Dette samarbejde drejer sig jo ikke kun om den påståede sikkerhedstrussel, men i langt højere grad om forsøget på at stoppe en udvikling, hvor flere og flere unge muslimer begynder at forholde sig til islam på en omfattende måde og gør islam til deres suveræne reference og grundlaget for deres identitet. Det er denne afvisning af sekulære og liberale værdier, der skræmmer de danske politikere, og det er netop om værdierne, slaget kæmpes. Imamer og foreninger, der erklærer, at de kalder til islam, kan på ingen måde deltage i et samarbejde, hvor de forventes at promovere en livsanskuelse og værdier, der direkte modstrider islam.

Det hele bliver, som altid, pakket ind i honningsøde floskler om at ”hjælpe” de unge, og her må arrogancen og selvbedraget høre op. Vi muslimer har på ingen måde brug for hjælp til at blive trukket ned i en sørgelig vestlig kultur, hvor ungdommen lider under kapitalismens eksistentielle tomrum, der medfører udbredt depression, misbrug, selvskade og endda alarmerende høje selvmordstal. Det er tydeligvis den danske befolkning, der har brug for hjælp til at finde den korrekte mening med livet, og her bistår vi gerne.

Til politikerne: I kan forsøge at trænge ind i det muslimske fællesskab med manipulation, lokkemidler og trusler, men i vil aldrig have den samme effekt som os. Vi, i Hizb ut Tahrir, vil gøre alle muslimer bevidste om disse planer og deres egentlige mål. Såkaldte eksperter eller ej; jeres planer er dømt til at fejle.

Junes Kock
Medierepræsentant for Hizb ut Tahrir Skandinavien
mail: jk@hizb.dk
Hizb ut Tahrir - Skandinavien
info@hizb-ut-tahrir.dk